Σημαντικότερα άρθρα

Από το Blogger.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Γρηγορότερο και ασφαλέστερο pc.

Πως να ξαναζωντανέψετε τις χαμένες επιδόσεις των Windows

Θα πρέπει να γνωρίζετε οτι η μνήμη RAM αποδυναμώνεται κάθε φορά που κάποια εφαρμογή (π.χ Word, Excel, Internet Exlorer) ενεργοποιείται.
Αλλά εκτός των εφαρμογών που οι ίδιοι σκόπιμα ενεργοποιούμε, κάθε φορά που τα Windows ξεκινούν, καλούν και κρατούν ενεργές κάποιες εφαρμογές και μάλιστα για όσο χρόνο ο υπολογιστής μας είναι ανοιχτός.
Τέτοιες εφαρμογές είναι το πρόγραμμα antivirus, η εφαρμογή chat, το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης usb συσκευών, αλλά και πολλές άλλες εφαρμογές που με αφέλεια εγκαταστήσαμε κάποτε και τώρα μας έχουν έχουν γονατίσει.
Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιθεωρήσουμε αυτές τις ενεργές εφαρμογές και να ζητήσουμε να μην ξεκινούν αυτόματα με τα άνοιγμα του υπολογιστή μας.
Πατάμε το "start" και στη θέση που εμφανίζεται το  "Run" γράφουμε  "msconfig"
Εμφανίζεται η παρακάτω καρτέλα


επιλέγουμε το tab (καρτέλα) με όνομα satrtup και βρισκόμαστε στην οθόνη με την παρακάτω εικόνα


  βλέπουμε το όνομα της υπηρεσίας που τρέχει όταν ανοίγουμε το υπολογιστή μας (χωρίς να την έχουμε καλέσει εμείς), την περιγραφή της, την κατάσταση και τον τύπο εκκίνησης.


Επιθεωρήστε προσεκτικά τις υπηρεσίες, κάνοντας κλικ σε κάθε μια από αυτές και διαβάζοντας την λεπτομερή περιγραφή της υπηρεσίας στα αριστερά.
Αν αναγνωρίσετε κάποια υπηρεσία σαν "Started"/"Automatic" που εσείς είχατε εγκαταστήσει (π.χ PDF Creator), απενεργοποιήστε την και μην φοβάστε κάθε φορά που την χρειάζεστε την καλήτε εσείς για να ανοίξει

 

4 σχόλια:

  1. Άσχετο εαν ξέρεις μπορείς να μας ενημερώσεις για τις γενικές συντομεύσεις πληκτρολογίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την λύση που πρωτινής για το γρηγορότερο υπολογιστή όντος είναι σωστή ποιο πολύ βέβαια είναι για να αρχίζει ο υπολογιστής ποιο γρήγορα. Η ερώτηση μου όμως είναι υπάρχει κάπου κάτι ώστε να βρούμε ποια είναι τα δωρεάν προγράμματα όπως το pdfcreator που κατέβασα από παραπάνω που αναφέρεις και είναι φοβερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννη υπάρχουν πολλά και μάλιστα αξιόπιστα δωρεάν προγράμματα τα οποία μπορείς να τα βρεις με αναζήτηση στο internet ή να περιμένεις διότι στο νέο takissaid θα υπάρχει ολόκληρη σελίδα με αναλυτικούς οδηγούς για τα open source προγράμματα.
    Εάν χρειάζεσαι κάτι άμεσα και δεν μπορείς να το βρεις ζήτα τω από το takissaid.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I have been using Kaspersky protection for a couple of years, and I'd recommend this Antivirus to everyone.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχολικα βιβλια

Oι σύνδεσμοι είναι: (σχολικα βιβλια κατεβασμα download school books)
1.)Βιβλία Δημοτικού
2.)Βιβλία Γυμνασίου
3.)Παροράματα βιβλίων Δημοτικού – Γυμνασίου
4.)Προσχολική Αγωγή
Βιβλία τα οποία διατίθενται σε ψηφιακή μορφή για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο μπορείτε να ανακτήσετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο του αντίστοιχου μαθήματος από την αρχική ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Επίσης, βιβλία διατίθενται και από τον διαδικτυακό τόπο του Ψηφιακού Σχολείου. (http://digitalschool-4.minedu.gov.gr/modules/auth/listfaculte.php )
Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990  ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ